Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

header_algemeen.jpg
spacer.gif

Uitnodiging niet-mobiele thuiswonende mensen

spacer.gif

Tot op heden was er nog geen oplossing om niet mobiele thuiswonende mensen van 1961 of later te vaccineren. Gezien de aard van deze doelgroep, die vaak ernstig ziek is, is dat een zeer onwenselijke situatie. Voor hen zal er in de komende weken een route beschikbaar komen bij een externe partij die op de thuislocatie kan vaccineren. Ter overbrugging wordt er aan huisartsen de mogelijkheid geboden om zelf patiënten te vaccineren. In beide gevallen zal het Pfizer-vaccin worden toegediend.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Doelgroepen

  • Niet-mobiele thuiswonende mensen uit 1961 tot en met 2003 die niet eerder gevaccineerd zijn.
  • Niet-mobiele thuiswonende jongeren met medische indicatie uit 2004 tot en met 30-06-2009.
  • Niet-mobiele mensen van vóór 1961, die nog niet door de huisarts met AstraZeneca zijn gevaccineerd.
Onder niet-mobiele thuiswonende mensen verstaan we alle patiënten uit uw praktijk die niet in staat zijn met of zonder hulp naar een vaccinatielocatie (zoals de GGD of huisartsenpraktijk) toe te gaan. Personen die liggend vervoerd moeten worden. Mensen die door psychische klachten niet naar de GGD kunnen. Die doelgroep is aangewezen op vaccinatie aan huis.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Selecteren van doelgroepen

Alleen u als huisarts heeft deze groepen in beeld. Daarom wordt u gevraagd deze mensen te selecteren. Wellicht heeft u al specifieke patiënten in beeld. Anders verwijzen wij u voor de selectie naar de werkinstructie.
Patiënten die in een beschermde woongroep verblijven heeft u misschien niet volledig in beeld en worden via hun koepel opgeroepen zich bij u melden.

Patiënten die al zijn aangemeld voor thuisvaccinatie.nl, hoeft u niet opnieuw aan te melden. Ook thuisvaccinatie.nl doet er alles aan om op te schalen en zo snel mogelijk de mensen op de wachtlijst te vaccineren.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Twee routes

Als u patiënten heeft geselecteerd, kunt u ervoor kiezen om:

  • de patiënt zelf thuis te vaccineren met een vaccin dat u heeft opgehaald bij een regionale GGD
  • de patiënt thuis te laten vaccineren door de externe partij

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Vaccineren door huisarts op locatie

U kunt voor deze patiënt(en) een vaccin ophalen bij de GGD en uw patiënten zelf vaccineren met Pfizer. Nadat u een datum heeft ingepland met uw patiënt, kunt u zich melden bij een GGD-regio coördinator  van de regio waar uw huisartsenpraktijk onder valt. Zij zullen u verwijzen naar de locatie waar u de spuit op kunt halen. Voor het ophalen van de spuit heeft u een overdrachtsformulier nodig. Het overdrachtsformulier ligt klaar bij de GGD. Pfizer moet tussen 2 en 30 graden onder de juiste condities vervoerd worden – en een opgetrokken spuit moet binnen 6 uur weggeprikt zijn. In de richtlijnen en werkinstructie vindt u een handleiding hoe Pfizer toe te dienen. Ook is het belangrijk om meteen een afspraak voor een tweede toediening in te plannen, en daarbij rekening te houden met het interval van 6 weken.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Vaccineren door externe partij

De schatting is dat er vanaf 1 juli gestart wordt met het vaccineren door een externe partij. Als u uw patiënt(en) wilt aanmelden voor deze optie, kunt u dit aangeven in dit aanmeldformulier. Vermeld daarin de contactgegevens van uw praktijk en het aantal patiënten waar het om gaat. Zodra de externe partij is gecontracteerd, brengen wij u op de hoogte en ontvangt u een verdere instructie.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Uitsluitend voor niet mobiele patiënten

Wij vragen u alleen patiënten aan te melden voor vaccinatie door een derde partij voor wie het niet mogelijk is naar een GGD-vaccinatielocatie toe te gaan. Hieronder geven wij u handvatten voor patiënten die met hulp toch naar een GGD-vaccinatielocatie kunnen:

  • Patiënt kan een begeleider meenemen. Heeft de patiënt hier vragen over, dan kan de patiënt die stellen tijdens het maken van een afspraak met de GGD;
  • Gebruik maken van vrijwillige initiatieven en organisaties voor vervoer, zoals ANWB AutoMaatje;
  • Als de patiënt wel eens gebruik maakt van gemeentelijke vervoersvoorzieningen of Valys-vervoer dan kan de patiënt deze gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen.

SNPG is afhankelijk van het beleid en de communicatie hetgeen bepaald wordt door de overheid. De alerts worden dan ook in opdracht aan u verstuurd.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
spacer.gif