Mensen melden zich bij vaccinatielocatie

Mensen geboren in 1969 en 1970 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Zij krijgen vanaf vrijdag 28 mei de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie op de mat, vanaf dat moment kunnen ze ook telefonisch een afspraak maken. In totaal zijn er ruim 520.000 mensen geboren in 1969 en 1970. Naar schatting hebben 436.000 mensen uit deze groep nog geen vaccin ontvangen. 

Mensen kunnen meerdere uitnodigingen ontvangen. Mensen die al gevaccineerd zijn worden zoveel als mogelijk uit de verzendlijsten gehaald, maar dit geldt niet voor iedereen omdat de vaccinatiegegevens bijvoorbeeld (nog) niet door het RIVM zijn ontvangen. Wie al gevaccineerd is, mag de dubbele uitnodiging weggooien.

De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)  heeft inmiddels 136 vaccinatielocaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.

Planning vaccinatiecampagne

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdata van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Lukt het niet om online een afspraak te maken?

Probeer het in een andere browser of maak uw cachegeheugen leeg en verwijder cookies. Kijk voor meer informatie op https://vragen.coronatest.nl/vraag-en-antwoord/vaccineren/technische-pr…