Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

header_algemeen.jpg
spacer.gif

Aanmelden nu mogelijk voor vaccineren niet-mobiele thuiswonende mensen

spacer.gif

Op dinsdag 22 juni heeft u een alert ontvangen over de routes die beschikbaar zijn gekomen om uw niet-mobiele thuiswonende patiënten aan huis te vaccineren. Er waren signalen dat de vaccinaties van deze groep niet mobiele mensen niet snel genoeg gingen en dat daarom uitgekeken moest worden naar een nieuwe partij. U bent toen ook geïnformeerd over een route waarmee u deze patiënten zelf kunt vaccineren. Inmiddels zijn al ongeveer 450 opgetrokken spuiten opgehaald. Dank aan de huisartsen die van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt. Wij gaven aan dat we vanaf 1 juli verwachtten te kunnen starten met een nieuwe externe partij die aan huis kan vaccineren.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Thuisvaccinatie

Uiteindelijk is wederom gekozen voor Thuisvaccinatie, de partij waar al langere tijd mee gewerkt wordt. Dat zullen we toelichten. In de afgelopen periode zijn alle alternatieve opties voor het inzetten van externe partijen verkend. Hierbij werd geen juiste aanvulling gevonden voor Thuisvaccinatie, waar de maximale capaciteit van het aantal te zetten vaccinaties reeds was bereikt.

Om invulling te geven aan de opdracht heeft Thuisvaccinatie een aantal acties doorgevoerd om de wachttijden te verkorten. Zo zijn er routes gemaakt om, waar mogelijk, mensen toch naar een priklocatie te kunnen laten komen. Ook is het proces binnen Thuisvaccinatie efficiënter gemaakt.

En bovenal is het heel behulpzaam geweest dat een aantal huisartsen zelf de NMTH patiënten heeft gevaccineerd.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Patiënten alsnog aanmelden

Huisartsen die het aanmeldformulier van afgelopen alert hebben ingevuld, zijn reeds geïnformeerd over de werkwijze van aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Heeft u dit aanmeldformulier niet ingevuld, maar u wilt wel gebruik maken van deze route? Dan kunt u uw patiënt(en) alsnog aanmelden. Meer informatie en de link naar het aanmeldformulier vindt u in de werkinstructie.

Belangrijk: Heeft u uw patiënt(en) al aangemeld bij Thuisvaccinatie.nl, maar hoeven zij toch niet meer gevaccineerd te worden of wilt u ze zelf aan huis vaccineren, meldt uw patiënten dan af. Meer informatie hierover leest u in de werkinstructie.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Wanneer kan mijn patiënt worden gevaccineerd?

Op basis van de aantallen die nu bekend zijn, verwachten we dat uw patiënten in augustus een eerste vaccinatie hebben ontvangen. 

Mocht u dit te lang vinden, dan kunt u nog steeds kiezen om uw patiënten zelf te vaccineren en daarvoor een opgetrokken spuit op te halen bij de GGD. U kunt hiervoor bij een aantal toegewezen GGD’s terecht. Meer informatie vindt u in de werkinstructie.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
Uitsluitend voor niet-mobiele patiënten

Om patiënten zo snel mogelijk te kunnen vaccineren, vragen wij u alleen patiënten aan te melden voor vaccinatie door Thuisvaccinatie voor wie het niet mogelijk is naar een GGD-vaccinatielocatie toe te gaan. Hieronder geven wij u handvatten voor patiënten die met hulp toch naar een GGD-vaccinatielocatie kunnen:

  • De patiënt kan een begeleider meenemen. Heeft de patiënt hier vragen over, dan kan de patiënt die stellen tijdens het maken van een afspraak met de GGD;
  • Gebruik maken van vrijwillige initiatieven en organisaties voor vervoer, zoals ANWB AutoMaatje;
  • Als de patiënt wel eens gebruik maakt van gemeentelijke vervoersvoorzieningen of Valys-vervoer dan kan de patiënt deze gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen.

SNPG is afhankelijk van het beleid en de communicatie hetgeen bepaald wordt door de overheid. De alerts worden dan ook in opdracht aan u verstuurd.

spacer.gif
divider_small_algemeen.jpg
spacer.gif
 
spacer.gif
spacer.gif